Vår berättelse

En av mina stora drömmar föddes för många år sedan, att få driva en egen butik, fylld med sådant som ligger mig varmt om hjärtat.


Namnet Fröken Grönkulla kom min man Joakim på för många år sedan när jag startade min första blogg. Jag är uppväxt på en plats som vi döpte till Grönkulla när vi var små, uppkallad efter tv-serien Anne på Grönkulla. Vi tyckte båda att det var ett bra och ganska passande namn och sedan dess har det fått följa med mig. Detta blev även namnet på mitt företag när jag startade det år 2014. Under åren har jag pysslat med en hel del olika saker men nu har jag påbörjat resan mot drömmen som alltid funnits med mig. En egen liten gårdsbutik tillsammans med en liten webbutik med noga utvalda finheter.

Drömmen om en liten gårdsbutik växte under hösten 2017 då min man föreslog att jag skulle börja sälja mina bakverk. Jag har alltid älskat att stå och baka i köket men tyvärr kan man ju inte alltid äta upp allt själva. Mina hemkokta kolor började ta form under höst 2017 men det var först under hösten 2018 som jag började sälja dem på julmarknader och via REKO-ringen i vårt område (trestad).


Hoppas ni vill följa mig och min dröm!

Kram Sofia